U gradu Sarajevu danas se do 16:40 sati skoro nije nijedan tramvaj zapalio dok je prevozio premorene putnike s posla do njihovih destinacija. Nažalost, u sarajevskom naselju Čengić Vila, zapalio se krov jednog tramvaja što je uništilo niz od tri uzastopna dana kako se u GRASu ništa nije pokvarilo ili zapalilo.

Iznad prednjeg dijela tramvaja bili su vidljivi plamen i dim, a iz preduzeća GRAS su nam rekli da je uzrok spoj na električnim instalacijama. Vozač tramvaja, koji je specijalno obučen da gasi požare pored toga što zna da vozi, ugasio je predmetni požar, te na svu sreću niko od putnika nije povrijeđen.

“Mi u GRAS-u smo obučeni da se znamo nositi a ovakvim situacijama tako da građani zaista nemaju potrebe da se brinu i da misle kako im se nešto može dogoditi ukoliko bi se ponovo neki tramvaj zapalio dok su oni u njemu. Svi naši vozači znaju na koji način se treba pravilno ugasiti požar, te isto tako znaju pozvati hitnu i vatrogasce i to im sve, naravno, bude objašjeno tokom obavezne obuke od tri dana koju prolaze prije zaposlenja. Mislim, mi bismo voljeli da se ne pale tramvaji tako lako ali šta se može, sve se dešava s razlogom, nema baš uvijek svih dijelova na tramvaju i šta se može, nek je samo živa glava. Meni je jedino žao što smo uništili ovaj naš niz od tri dana bez paljenja tramvaja ali šta se može”-rekao je za naš portal PR GRAS-a Edhem Izstranke.

Građani koji su se zatekli u zapaljenom tramvaju nisu bili iznenađeni činjenicom da se tramvaj zapalio ali ih jeste šokirala činjenica što su postojali zamjenski autobusi koji su vozili dok je tramvajski prevoz bio van funkcije.