Da mu je jedna od glavnih misli vodilja u životu “djela, a ne riječi”, gospodin Izetbegović je još jednom dokazao. Samo par dana nakon sada već čuvene izjave da će mlade zamijeniti robotima, gospodin Izetbegović danas je na svojim službenim stranicama objavio da je prvih sto robota dobilo bh. državljanstvo. Prvih sto robota koji su dobili državljanstvo će dobiti i po hiljadu maraka pomoći kako bi se brže prilagodili životu u BiH, ali i članske kartice SDA.

“Uhvatili ste se zezati sa mnom i sa mojim izjavama. Do sada sam dokazao da sam ozbiljan političar i veliki državnik koji je uvijek nekoliko koraka ispred. Danas smo podijelili državljanstva robotima koji su imali tu sreću da budu prvi, a u narednim mjesecima ćemo svakako raditi na tome da zamijenimo sve ljude koji su napustili BiH sa robotima”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA

Obzirom da stručnjaci procjenjuju da je našu zemlju napustilo oko pola miliona ljudi, možemo zaključiti da gospodina Izetbegovića čeka veliki posao da ih sve nadoknadi.

“Sklopili smo posao sa tvornicom robota u Kini koja će nam praviti robote, a mi ćemo im davati državljanstvo. Idemo polako evo današnjih sto robota će biti raspoređeno u Federaciji u gradove gdje živi većinom muslimansko stanovništvo. To je jako važno jer mi nabavljamo te robote i ne želimo da poslije bude problema sa njima. Kada ispunimo kvotu u Federaciji moguća je suradnja i sa RS-om. Država BiH je dobila novih sto stanovnika, a SDA novih sto članova i svi su sretni i zadovoljni”, dodao je Izetbegović.