Zastupnici u Parlamentu BiH se danas okupljaju na hitnoj sjednici, povodom totalne eskalacije sukoba na relaciji Karajlić-Sekson, koji su sada već postali opasnost po širu javnost. Na sjednici će biti razmatrane tačke kako i po kojem osnovu ovaj sukob treba definisati i spriječiti da se ne proširi dalje Bosnom i Hercegovinom.

“Danas ćemo na sjednici govoriti o opasnosti sukoba pomenutog dvojca, koji u velikoj mjeri prikazuje i dva politička konflikta unutar Bosne i Hercegovine. Jednog koji negira pola stvari koje su se desile tokom agresije, a drugog koji ne može da pređe preko tog negiranja jer je osjetio strah rata na svojoj koži. Mi koji smo za Bosnu i Hercegovinu svakako da podržavamo stavove Seje Seksona i smatramo da je on upravu, ali naše kolege iz Republike Srpske misle suprotno i potrebno je da pronađemo sredinu u ovom sukobu”, rekao je zastupnik Saša Magazinović.

Zastupnici koji dolaze iz Republike Srpske žele da se ova primopredaja u sukobu izvrši pošteno, i nisu za apsolutnu dominaciju Seje Seksona u pogledu autorstva.

Ovo čemu sada svjedočimo je preslikavanje rata kojeg smo imali. Sejo Sekson želi da napravi centralizovano Zabranjeno pušenje po pitanju autorskih prava što nije pošteno, jer Nele je zaista sinonim za ovaj bend. Mi smatramo da Nele ima pravo da preuzme ono što mu pripada i da ne treba sve ostati u Zabranjenom pušenju za šta on smatra da je njegovo”, navodi Kojić Milorad iz SNSD-a.

Ukoliko se ne usvoje zaključci i ne postigne dogovor na današnjoj sjednici, ovaj problem će dalje da seli pred Vijeće Ujedinjenih nacija, gdje će se pronaći rješenje u procentualnim omjerima kome šta pripada.