Sinoć je održan sastanak članova SDP-a, kako bi se razmotrio problem oko pristupanja u koaliciju sa SDA. Oči javnosti su bile uprte u ovo dešavanja i očekivale konačan ishod, međutim, najviše u oko upada postupak Damira Nikšića, koji je burno napustio sastanak.

“Sastanak je bio iza zatvorenih vrata, nažalost, neke reakcije su izašle u javnost prije nego smo bilo šta dogovorili. Damir Nikšić je burno reagovao na raspravu, te smo bili dužni da ga udaljimo. On je odmah nakon toga hospitaliziran, te je primio vakcinu protiv bjesnila. Krivo nam je što je javnost ovo morala gledati, a sad zamislite tek kako je nama bilo unutra”, ističe Nermin Nikšić.

Dva Nikšića u posljednje vrijeme najviše plijene pažnju u ovoj stranci, pa je tako i samo članstvo podijeljeno.

“Zaista mi je neugodno zbog svega što se desilo. Prije svega, nosimo isto prezime iako nismo rod. Te stvara dodatne probleme. Dugo smo objašnjavali javnosti da nismo u krvnom srodstvu, a sada me doveo u situaciju da me stid u ime roda i prezimena. Mi smo demokratska stranka i nećemo poduzimati nikakve inicijative povodom ovog događaja, ali koliko čujem, Damir već priprema pobunu unutar stranke. Nadam se da će odustati od toga, te da će doći svijesti i pameti. Vakcine koje su mu dali su jako efikasne, to je novi model isključivo namijenjen za napade prouzrokovane politikom, ideologijom i stranačkim pozicijama. Uskoro će se pojaviti masovno na našem tržištu, te će definitivno pomoći i ostalim sugrađanima”, dodaje Nermin Nikšić.

Damir se danas osjeća bolje, te mu se polako vraća kultura dijaloga i želja za debatom. Međutim, potrebno je da prođu minimum 24 sata, kako bi efekat bio potpun. Pratit ćemo do večeras stanje na njegovim društvenim mrežama.