Regulatorna agencija za komunikacije danas je prijavila slučaj pljačke, te da je iz kase otuđeno oko 300.000 KM. Nedugo nakon toga, ponovo su kontaktirali MUP, te rekli da su saznali ko je počinilac te da je riječ o nesretnom slučaju.

“Kada smo tek otkrili da fali novac, odmah nas je uhvatila panika i u afektu smo pozvali policiju. Rekli su da će prva slobodna patrola doći za nekih 40 minuta, te da ne dižemo veliku hampu. Sjedili smo tako, analizirali šta bi moglo biti, ko je mogao počiniti takav čin i zbog čega, te šta nam je činiti dalje. Znali smo da nisu novci problem, te da ćemo dobiti dodatne pare, već jednostavno srklet zbog prijava, uviđaja, mi u šoku, stres je to. Onda je jedan kolega rekao da misli da zna u čemu je kvaka, te da je riječ o nesretnom slučaju. Navodno, kolega koji je radio na osiguranju objekta, nije dobro zatvorio jedan prozor prilikom zadnjeg obilaska, te da je tokom noći ušao ulični pas Nuno, koji dane provodi u dvorištu iza zgrade. Mi tu svaki dan pijemo kafu, hranimo ga, mazimo i on nam je kao neki dlakavi radni kolega. Pretpostavlja da je Nuno tokom noći ušao u kroz taj prozor, i s obzirom na to da je još uvijek relativno mlad, ima 10 mjeseci, sažvakao i pojeo papir, jer mu još uvijek rastu zubi, te mora da glođe nešto”, kaže Nisveta Foler, uposlenica RAK-a.

Iako su shvatili da se radi o nesporazumu, pripadnici MUP-a su ipak stigli na mjesto zločina, kako bi napravili uviđaj i potvrdili ove navode.

“Mi smo stigli nešto više pola sata nakon poziva, gdje su nam oni s vrata rekli da ipak znaju ko je to uradio, te nema potrebe za dizanjem panike. Rekli su da je novac pojeo pas Nuno, kojeg smo zatekli u dvorištu kako leži i spava. Nismo psa poslali na rengensko snimanje da vidimo je l’ pojeo novac, jer se vidjelo iz priloženog da leži i vari hranu, te je bilo vidno da se najeo tokom noći. Zahvalili smo se ljudima, oni su nas ponudili kafom, popili smo je i lagano krenuli da obavljamo naredne zadatke”, kaže policajac Šefik Lisica.

RAK je pohvalio potez MUP-a, dok su i pripadnici policije dali kompliment uposlenicima RAK-a na odličnoj reakciji i pomaganju policiji pri rješavanju krivičnih djela.