Američki iluzionista i mađioničar Criss Angel prisustvovaće otvaranju ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala astralnom projekcijom.

Organizatori festivala već treću godinu u nizu pokušavaju da dovedu “mađioničara stoljeća” na slavni sarajevski festival, ali ovaj zbog drugih obaveza do ove godine nije mogao doći. Angelovi menadžeri izjavili su da “Criss zbog neizbježnih obaveza u Luxor hotelu i kazinu u Las Vegasu neće moći prisustvovati tjelesno, ali će crveni tepih posjetiti kao spiritualni entitet poslan tehnikom astralne projekcije

Sarajevo Film Festival će ove godine biti otvoren 11. avgusta, a ulaznice su u prodaji od 4. Najzvučnije ime crvenog tepiha ove godine, do potvrde dolaska Angelove projekcije, bio je John Cleese.

“Jako smo ponosni što smo mogli proširiti spektar selebritija koji će posjetiti Sarajevo povodom Festivala. Posebno nam je drago što je i slavni iluzionista Angel pristao prisustvovati primjenom drevnih indijskih tehnika translokacije duše” rekli su organizatori festivala, i obrazložili da Angel nažalost neće izvoditi elemente svoje slavne emisije “Criss Angel Mindfreak” jer mu projekcija nema materijalni oblik i ne može da barata sa kartama.

Prema navodima Angelovih agenata, umjetnik će se u Sarajevu zadržati do mjesečevog zenita kada će ga sile plime i oseke vratiti u njegovo materijalno tijelo.