Zbog sve većeg broja novih slučajeva korona virusa u našoj zemlji cijeli zdravstveni sistem je pred kolapsom. Nakon velikog broja žalbi građana da je skoro pa nemoguće dobiti covid call centar u Sarajevu, vlasti su odlučile uzeti stvar u svoje ruke i pomoći. Vlada Kantona Sarajevo donirala je call centru dva nova fiksna telefona. Na ovaj način građani imaju znatno veće šanse da ima se neko iz covid call centra javi.

“Nismo mogli ostati imuni na veliki broj žalbi građana. Znamo kakva je situacija i nikome nije lako. Naši doktori su na izmaku snaga i zbog toga je došlo do ovog problema. Covid call centar do sada je imao samo jedan fiksni telefon na koji su građani zvali. Sada, našom donacijom taj broj se popeo na čak tri što je morate priznati značajan pomak. Nadamo se da će ova donacije pomoći kako doktorima tako i našim građanima koji neprestano zovu”, rekao je Edin Forto, ponosni premijer Kantona Sarajevo.

Odmah se pokazalo da je ovaj potez Vlade KS odličan. Mnogi građani su se već na društvenim mrežama pohvalili kako su iz duplo manje pokušaja dobili sarajevski covid call centar.

Prije mi je bilo potrebno da nazovem bar stotinu puta kako bi mi se neko javio. Sad taj broj je smanjio na oko šezdesetak puta. Drago mi je da naši nadležni misle na nas. Ova donacije će svakako pomoći građanima. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali da se call centru doniraju ova dva telefona”, rekao je Slavko Impuls, građanin Sarajeva.