Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović  je na današnjoj press konferenciji rekao da će uskoro biti organizovan paintball u cilju pomirenja Bakira Izetbegovića (SDA), Milorada Dodika (SNSD)  i Fahrudina Radončića (SBB), koji se zbog nesuglasica nisu pojavili na radnom ručku koji je organizovao Dragan Čović. On je poručio da se tenzije i nesuglasice moraju smiriti, a paintball će biti odlična prilika da se politički lideri ispucaju i upoznaju.

Prilikom najavljenog sastanka svoju poruku je poslao i Milorad Dodik: “Odma da poručim da se ja na taj paintball neću pojaviti, niti znam šta je to uopšte. Gospodu Izetbegovića i Radončića ne gledam ni na televiziji.  Republika Srpska napreduje uprkos pritiscima

Čović je poručio da će biti veliki asortiman oružja i različitih terena, već je počela izgradnja paintball terena na pozicijima širom Herceg Bosne. Predsjedavajući je dao mogućnosti i da se formiraju timovi na stranačkom nivou, ukoliko se javi želja od strane Dodika, Izetbegovića i Radončića.

On se nada da će ovaj trud zaslužiti pažnju stranačkih lidera, a nakon toga da će moći  evaluirati situaciju u BIH na Vlašiću, 10 dana, puni pansion.  Predsjedavajući insistira ukoliko neki lidera ne bude prisustvovao paintballu, da je obavezan doći na jednu vrstu team building sastanka na Vlašiću. Čović je naglasio da je otvorena mogućnost za +1 osobu, te da se nada da će to biti supruge političara, kako bi atmosfera na Vlašiću bila malo opuštenija.  

Radončić je poručio u šali da će doći ako bude bilo kokaina. Odgovor na poziv nismo još uvijek dobili od predsjednika SDA, kako nezvanično saznajemo on se priprema za sljedeći iftar.