Otvaranje pregovora naše zemlje sa EU ponovno se aktualizirala tema novog izbornog zakona. Kao i prije i sada je što se tiče izbornog zakona najglasniji predsjednik HDZ-a i jedini legitimni Hrvat u BiH, Dragan Čović. Gospodin Čović tražio je da se u Predsjedništvu BiH formira posebna pozicija samo za njega.

“Kao što svi već znate meni je samo bitna pozicija u Predsjedništvu BiH jer stvarno ne mogu više onog Komšića tamo da gledam. Iskren da vam bude mi nismo sigurni ni da li je on pravi Hrvat, ali dobro. Šteta je već učinjena, a li sada je na nama da uradimo sve da se takve stvari više nikada ne ponove. Ja sam sada predložio kako bi najbolje bilo da se formira neko posebno mjesto za mene u Predsjedništvu BiH. Sada koja će moja uloga biti tu ne znam, ali samo da imam veće ovlasti od Komšića i ja sam zadovoljan”, rekao je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a.

Gospodin Čović smatra da će na ovaj način svi biti zadovoljni i da se neće narušavati izborna volja građana.

“Ako građani žele Komšića eto im ga, ali hoću i ja u Predsjedništvo BiH. Obzirom da može samo jedan Hrvat mislim da će formiranje nekog posebnog mjesta za mene biti idealno. Građani će birati ovu trojicu, a moje mjesto će biti zagarantovano za mene bez izbora. Volja građana će se ispoštovati, a i ja ću biti sretan i zadovoljan. Mislim da je to sada najbolje rješenje”, dodao je Čović.