Danas su izbori u Hrvatskoj. Veliki broj građana iz Zapadne Hercegovine je izašlo i glasat će, naravno, za Kolindu Grabar Kitarović, jer je ona jedina legitimna predstavnica Hrvata u Hrvatskoj.

Međutim, kako saznajemo od Dragana Čovića, veliki broj ljudi, Bošnjaka iz Bosne i Hercegovine, koji imaju putovnicu, glasaju za nelegitimnog kandidata za predsjednika Republike Hrvatske – Zorana Milanovića.

“Vidite kakvi su Bošnjaci. Ne ostavljaju nas na miru nikako. Evo u BiH nam biraju nelegitimnog predstavnika, a sad i u Hrvatskoj. Ja sam ovdje vidio sedam Bošnjaka na biralištima u Zapadnoj Hercegovini, a čuo sam da ih ima i mimo mjesta gdje dolaze legitimni Hrvati da biraju legitimne hrvatske predstavnike. Svi znamo da sve što ne živi u Zapadnoj Hercegovini i što nije HDZ, nije legitimno hrvatsko. Tako da, svi ovi što su dali sedam glasova Milanoviću podrivaju hrvatsku legitimnu stvar i ja mislim da ćemo morati ovo rješavati u Strazburu, na Europskom sudu za ljudska prava”, rekao je Dragan Čović.

Čović je predložio da se u hrvatskom saboru usvoji novi zakon koji će regulirati ovakve slučajeve, tj. da se u putovnice stavljaju naljepnice “legitimni Hrvat” za one koji glasaju za HDZ. Jer, kako se navodi u izlaganju, ovo se ne bi odnosilo samo na Bošnjake s hrvatskom putovnicom, nego i na Hrvate koji nisu iz Zapadne Hercegovine, te one koji uopće ne glasaju za HDZ.