U Sarajevu je zbog jakog udara vjetra, danas pala jedna kazaljka sa katedrale Srca Isusova, ali na sreću niko nije nastradao. Prvi čovjek HDZ-a je odmah odlučio istupiti javno i objasniti ovaj incident.

“Ovo je samo dio onoga što se dešava zbog nesloge i nepostojanja harmonije između naroda u Bosni i Hercegovini. Mi decenijama propagiramo sve važnosti zbog čega treba da se izmijeni izborni zakon i da je to jedina pravedna odluka. Zato sam siguran da ovaj incident nije bez razloga i da je sve to povezano. Sve što je simbol Hrvata u Bosni i Hercegovini se počelo urušavati zbog nepostojanja ovog zakona, pogotovo u sredinama gdje smo manjima poput Sarajeva”, rekao je Čović.

Dalje dodaje da je prijeko potrebno napraviti određene promjene, kako posljedice ne bi bile fatalnije po cjelokupno stanovništvo.

“Ako pukne jedna karika puca i kompletan lanac. Moramo pod hitno za početak napraviti korekcije izbornog zakona i nakon čega će da sve bude kako treba. Ako se ovako nastavi bojim se da će početi i fasade da otpadaju po Sarajevu sa naših vjerskih objekata, jer ne može više pod kožu ova nepravda da stane. Zato je bitno da trenutna vlast učini taj korak”, dodao je Čović.

Ipak za pad kazaljke ne optužuje Bošnjake i smatra da ne treba stavljati ljagu na jedan kompletan narod zbog ovog incidenta.