Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović danas je saopćio da će u ponedjeljak u Banjoj Luci na sastanku sa Miloradom Dodikom biti primoran ponijeti brnjicu zbog mjera predostrožnosti.

Iz kabineta Dragana Čovića ističu da je predsjedavajući zabrinut za potencijalno verbalno otimanje od strane Milorada Dodika, te da će zbog toga ponijeti pseću brnjicu kako bi mogao zaustaviti Dodika ukoliko to bude bilo potrebno.

“Milorad Dodik je veoma težak igrač iz toga razloga na sastanak moram doći spreman. Planiram nagovoriti Dodika da mi preda u zajam 500 dunuma zemlje koje ima neprijavljeno u Laktašima. Pored toga, razgovaraćemo o teritorijalnom i pravnom integritetu RS u sklopu BiH, geo-političkoj situaciji na Novom Zelandu, te uticaju kulturuloškog diskursa afričkog plemena Mandingo na zapadnoevropski post-modernistički neokapitalizam. Već sad otvoreno najavljujem ukoliko budem primoran, staviću Dodiku brnjicu na vilicu.”, izjavio je za Šatro info, Dragan Čović.

Nezvanično saznajemo da Čović ima drugi plan odbrane protiv Dodika koji uključuje puštanje Senada Hadžifejzovića na Narodnu skupštinu Republike Srpske.