David Coulthart je boravio u Sarajevu, gdje je priredio showrun za pamćenje u svom čuvenom bolidu. Međutim, mi ne bi bili mi da mu nismo spremili mandžu za uspomenu za sva vremena u svom stilu.

“Prekrasan mi je zaista bio boravak u Sarajevu, ali mi se desilo nešto što nisam mogao vidjeti ni na filmovima. Iako je bolid sve vrijeme bio pod velikom kontrolom i osiguranjem, neki maher je uspio tokom mog boravka da mi prekuca broj šasije i vrati kilometre. Na prvu sam mislio da je neka greška a onda smo uvidom skontali da je to neko za svega par minuta maestralno odradio. Ovo mi se nikada nije desilo niti će vjerovatno više ikada, ali garant to ide sa ovim zanimljivim duhom ovog grada o kojem svi pričaju”, ističe David.

Njegova tehnička ekipa je bila fascinirana ovim podvigom, da je raspisana ozbiljna nagrada za počinitelja, ali ne da ga kazne već da ga dobro nagrade.

“Ko god da je u pitanju, riječ je o čovjeku koliko toliko dobro barata sa automobilima, da ga ja jednostavno želim u svom timu. Zato ga ovom prilikom molim da mi se javi i da se dogovorimo oko angažmana i posla, dajem mu odmah titulu šefa tehničkog odjela u mom timu za pregled automobila, jer ovo iako je riječ o kriminalu, prije svega se radi o vanserijskom talentu koji itekako zna šta radi”, dodao je David.

Tako je još jednom naš šanerluk umjesto epiteta kriminala, dobio kultni status o kojem će se pričati po bjelosvjetskim kuloarima.