Vrijeđanje novinara članovima SNSD-a nikad nije bilo strano. Novi slučaj desio se baš danas kada je načelnik Šipova, Milan Kovač vrijeđao i prijetio novinarima Naratoriuma koji su samo radili svoj posao. Kako bi okupili sve novinare na jednom mjestu i pošteno ih izvrijeđali članovi SNSD-a počeli su intenzivno da rade na organizacije festivala za vrijeđanje novinara.

“Mi novinare dijelimo na dvije vrste, a to su oni koji rade za nas i oni su jedini pravi novinari, a ima i ovih drugih koji su običan šljam i koji pišu o našem kriminalu i lopovluku se ne mogu smatrati novinarima uopšte. Oni napišu nešto protiv nas i onda se čude kada ih mi izvrijeđamo ili im prijetimo lično ili preko posrednika. Kako bi ih okupili sve na jednom mjesto i vrijeđali ih koliko nam je drago mi ćemo uskoro organizovati festival vrijeđanja novinara ovdje u Banja Luci, a biti će pozvani novinari iz cijele BiH”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i pionir u vrijeđanju novinara u BiH.

Gospodin Dodik govorio je i o programu festivala koji bi se trebao održati narednog mjeseca u Banja Luci.

“Uzet ćemo neku veliku salu i novinari će sjediti, a članovi SNSD-a će redom izlaziti na govornicu i vrijeđati sve prisutne. Mislim da je to najbolji način da damo sebi malo oduška i da makar malo vratimo svim ovim novinarima koji pišu protiv nas. Sve što napišu većinom je i istina, ali opet šta baš to moraju objavljivati. Za najkreativnije u vrijeđanju novinara pripremili smo medalje i pehare, a novinare ćemo vrijeđati u dva kruga. Glavni favorit za jednu od glavnih nagrada je svakako gospodin Milan Kovač iz Šipova koji je već danas pokazao svoju izrazitu kreativnosti u ovoj disciplini”, dodao je Dodik.