Sebija Izetbegović i zvanično je smijenjena sa pozicije direktorice KCUS-a. Dugogodišnja vladavina gospođe Izetbegović u najvećoj zdravstvenoj instituciji u državi dovela je KCUS na rub ponora. Pored jednog penzionera porodica Izetbegović sada u svojim redovima ima i nezaposlenu direktoricu. Zbog svega toga članovi SDA danas su počeli sa akcijom skupljanja novca za pomoć porodici Izetbegović.

“Jučer smo svi bili kao na iglama dok je trajala ta sjednica na KCUS-u. Svi smo znali da su male šanse da gospođa Izetbegović ostane na čelu KCUS-a, ali smo se ipak nadali. Nakon što je smijenjena nama je pao mrak na oči. Nije nam bilo dobro jer smo odmah pomislili kako će sada njih dvoje živjeti. Teška su vremena, a svi znamo da je predsjednik Izetbegović već u penziji, a sada je i ona ostala bez posla. Ja sam odmah mobilizovao sve članova da skupimo nešto novca, koliko ko može i tako malo pomognemo porodici Izetbegović u ovom tranzitnom vremenu”, rekao je Haris Zahiragić, istaknuti član SDA.

Prema informacijama koje mediji navode članovi SDA su već skupili pozamašan iznos koji će donirati porodici Izetbegović.

“Ja moram priznati da zbog podjela u stranci nisam očekivao ovoliki odziv članova, ali smo pokazali solidarnost u teškim vremenima što je za svaku pohvalu. Već smo skupili dovoljno novca da ih održimo na životu nekoliko mjeseci. Znamo koliko im je teško i koliko je teško ostati bez posla u ovo današnje vrijeme. Porodice Izetbegović se uvijek može osloniti na svoje članove i mi ćemo ako treba da ih finansiramo do kraja života”, kroz suze je dodao Zahiragić.

Prema neslužbenim informacijama članovi SDA skupili su pola miliona maraka za porodicu Izetbegović što je jedan od najvećih iznosa skupljenih u humanitarnoj akciji ikada u BiH.