Sve je izvjesnije da nakon fijaska na izborima stranka SDA i njen predsjednik, Bakir Izetbegović idu u opoziciju. Ovo je šokiralo sve ljubitelje ove stranke, a najviše gospodina Izetbegovića. Zbog svega toga članovi SDA organizovali su masovno tješenje gospodina Izetbegovića na nekoliko lokacije u glavnom gradu.

Naš voljeni predsjednik je pao u veliku depresiju kako su izbori završili. Još na samom presjeku glasova vidjelo se da nije dobro za SDA, ali nisko se nije nadao ovakvom političkom krahu. Sada kako nam je HDZ zabio nož u leđa i otišao sa Osmorkom je samo pogoršalo cijelu situaciju. Morali smo nekako reagovati kako bi pomogli gospodinu Izetbegoviću. Zbog toga smo organizoavali masovno tješenje gospodina Izetbegovića na više lokacije u Sarajevu. Mislimo da će ovo pomoći našem predsjedniku da prebrodi ovu krizu u koju je zapao nakon izbora i vrati se jači nego ikada. Građani imaju će imati priliku utješiti gospodina Izetbegovića na Baščaršiji, ispred Vječne vatre i u SCC večeras do 19 sati”, rekao je Haris Zahiragić, organizator masovnog tješenje gospodina Izetbegovića i član SDA.

Građani i simpatizeri ove stranke rado su se odazvali ovom pozivu i iskoristili priliku da pomognu gospodinu Izetbegoviću u nevolji.

“Za mene ovaj događaj znači ponovo podizanje SDA i gospodina Izetbegovića. Vjerujemo da će se nakon ovog silnog tješenja gospodina Izetbegović kao Fenix dignuti iz pepela i ponovno zasjati na političkom nebu BiH. Iskoristio sam ovu priliku maksimalno i tješio gospodina Izetbegovića na nekoliko lokacija danas. Nadam se da sam bar malo pomogao, a vrhu stranke svaka čast što su se ovog dosjetili. To je pravi primjer kako se brine o svom predsjedniku”, rekao je Ferit Guzoliz, penzioner iz Sarajeva.