Jedna od najjačih stranki u našoj zemlji, SDA često ima problematične članove koji vole tu i tamo malo prekršiti zakon i završiti na sudu. Do sada nije zabilježeno puno slučajeva da članovi SDA budu osuđeni za svoja krivična djela, ali bolje je spriječiti nego liječiti. Članovi SDA jednoglasno su odlučili da ih na sudovima od sada zastupa Hayat TV.

“Svi znaju da je Hayat TV jako blizak mojoj stranci. Oni vole nas i mi volimo njih tako da se uvijek rado odazovemo na njihove pozive na gostovanje. Kroz godine rada sa njima primijetili smo da nas oni u javnosti brane bolje od bilo kojeg advokata. Ja lično tome nisam pridavao puno značaja, ali došlo mi je nekoliko članova i reklo da bi voljeli da ih baš Hayat brani na sudu ako to bude potrebno”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Najpoznatiji bh. optuženik, Fadil Novalić slaže se sa ovom konstatacijom svojih kolega iz stranke.

“Ja mislim da bi i meni bilo puno bolje da me Hayat TV brani u ovoj aferi respiratori. Proces bi do sada bio gotov, a ja bi sigurno bio slobodan čovjek. Ovako sa ovim advokatima se nikad ništa ne zna i mogu me lagano osuditi. Ono kako je Hayat TV odbranio gospođu Izetbegović i njen magistarski rad pred milionskim auditorijom je bilo maestralno i svi u stranci smo ostali bez teksta. Hayat TV radi odličan posao i mislim da su najbolja izbor da nas brane na sudovima”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.