Članovi Predsjedništva BiH danas su na opšte oduševljenje nakon skoro tri mjeseca zakazali novu sjednicu. Iako po mnogim mišljenjima članovi Predsjedništva BiH nemaju neke značajne ovlasti ovo je ipak pozitivan pomak u političkim odnosima u našoj zemlji.

“Moram priznati da sam u cijeloj ovoj frci i zaboravio da mi moramo održavati te sjednice. Ja i Bećirović se često sastajemo i čujemo telefona tako da nema ni potrebe da pravimo sjednice, ali tu nam je i Željka pa moramo i nju ispoštovati. Jutros kada sam se probudio osjetio sam kao da mi nešto fali u životu i onda shvatio da nismo imali ni jednu sjednicu skoro tri mjeseca. Odmah sam zvao ljude da to zakažu jer stvarno nema smisla. Istina je da mi na tim sjednicama ne radimo ništa posebno, ali barem javnosti ima sliku kao da se nešto dogovaramo”, rekao je Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Drugi član Predsjedništva BiH, Denis Bećirović ostao je zatečen zakazivanjem nove sjednice.

“Jutros me zove Komšić i kaže da nismo imali sjednicu skoro tri mjeseca na šta sam je ostao zatečen. Rekao sam mu da to hitno sazove kako ne bi imali nekih problema. Ni meni ni njemu se ne sjedi sa Željkom za istim stolom jer nas stalno koči, ali šta ćemo kada moramo. Mi smo sada zagužvali sa ovom državnom imovinom i stvarno nam se ne raspravlja sada sa njom, ali dobro. Sjednice se moraju održavati i od sada ćemo se trudit da ih se češće sjetimo i tako građanima stvorimo sliku da nešto radimo”, rekao je Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH.