Centralna izborna komisija konačno je objavila konačne rezultate izbora. Međutim, dugotrajno brojanje glasova zbunilo je i najiskusnije ljude u CIK-u. Zbog svega toga CIK bi u narednih nekoliko dana mogao objaviti da se izbori ponavljaju, jer su se zbunili u brojanju.

“Mi smo htjeli da sve bude fer i po zakonu, ali došlo je do manjih poteškoća. Na kraju svega možemo reći da ni mi sami nismo sigurni jesu li rezultati ispravni i tačni ili smo nešto pogriješili. Skroz smo se zbunili i stvarno nemamo drugo rješenje nego tražiti da se izbori ponove kako bi mi ponovo mogli izbrojati glasove, ali ovaj put s malo više koncentracije. Obećavam da ćemo se ovaj put dodatno fokusirati kako se ovakve situacije više ne bi dešavale jer je stvarno sramota za sve nas”, rekao je Tarik Abakus, jedan od šefova timova za brojanje glasova u CIK-u.

Neki kandidati su najavili žestoke proteste zbog mogućeg ponavljanja izbora dok su drugi sigurni u sebe i novu pobjedu na izborima.

“Mogu oni ponavljati izbore i brojati koliko god hoće, ali ja sam uvijek pobjednik. Ova opozicija je i proteste organizovala, ali ništa im nije pomoglo. Tako da se na ne bojim ni ponovnih izbora, jer je narod uz mene. Neki čupaju kosu s glave što je CIK najavio da će možda ponoviti izbore, a mene realno boli briga. Neka rade šta hoće i kako god ja znam da ću uvijek pobijediti”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Konačna odluka o tome hoće i se izbori ponoviti ili ne, bit će donijeta u narednih nekoliko sedmica i biti objavljena na Facebook stranici CIK-a.