Centralna izborna komisija objavila je da kreće u proces štampanja glasačkih listića za predstojeće izbore. Posao štampanja listića će biti mukotrpan i dugotrajan, ali iz CIK-a su poručili da se ne boje izazova. Međutim, CIK je odlučio da za ove izbore štampa 50 % listića koji su već ispunjeni i tako pojednostavi cijeli proces glasanja, ali i prebrojavanje glasova.

“Ti listići se svakako poslije dopisuju i popunjavaju u nekim ćoškovima i ko zna gdje. Mi smo odlučili štampati već popunjene listiće i tako olakšati cijeli proces glasanja i prebrojavanja glasova. Ove godine ćemo vidjeti kako sve t ide, a za naredne godine planiramo štampati i 100% popunjenih glasačkih listića. Listiće ćemo popunjavati sa onom strankom koja ponudi najviše novca za to naravno.za sada imamo SDA i HDZ dok još čekamo uplatu od SNSD-a. Nadamo se da će svi biti zadovoljni i da će najbolji pobijediti”, rekao je Teufik Glasić, član Centralne izborne komisije.

Građani smatraju da je ovo i više nego dobra način kako olakšati cijeli proces izbora vlasti.

“Mislim da je ovo i više nego dobra ideja. Cijeli proces će se pojednostaviti i bit će mnogo lakše. Neće biti velikih gužvi niti dugog čekanja u redu. Ja lično sam se prijavio da moj listić bude isprintan popunjen. Naravno da sam glasao za SDA jer su oni jedini koji brana integritet Bošnjaka”, rekao je Harun Sikira, penzioner iz Zenice.

Prva tura popunjenih listića trebala bi biti odštampana već početkom naredne sedmice dok bi svi listići trebali biti gotovi do polovine septembra.