Centralan izborna komisija taman je bila pred kraj višednevnog brojanja glasačkih listića nakon izbora u našoj zemlji, ali onda se desio obrat. Zbog neregularnosti listići za predsjednika RS će se morati ponovo prebrojati što je zadalo nove glavobolje CIK-u. Međutim, da ne bude sve tako crno CIK je danas objavio da su njihovi brojači oborili sopstveni rekord i prebrojali više od sto glasačkih listića za jedan dan.

“Narod, ali i stranci nas dosta kritikuju što ovako dugo brojimo glasačke listiće kao da nas ima sto miliona. Međutim, mi imamo neke protokole koje moramo poštovati i zbog toga to sve toliko dugo traje. Taman smo bili pred kraj posla i onda shvatili da ne bi bilo loše ponovo prebrojati glasove za predsjednika RS-a jer smo vidjeli dosta nepravilnosti. Ipak nadam se da će to sve sada ići brže i da bi se do kraja godine trebao sa velikom sigurnošću znati novi predsjednika ovog entiteta”, rekao je Boško Niz, koordinatori timova za brojanje glasova.

Gospodin Niz pohvalio se i rekordom koji su njegovi timovi oborili.

“Do sada smo bili blizu sto listića dnevno, bilo je tu prebrojanih i 95 ili 96 za jedan dan, ali nikad nismo prešli to. Prije par dana kada smo sve sabrali na kraju dana tu je bilo preko sto izbrojanih listića i mi smo oborili naš rekord. Ponosni smo zbog toga i nadam se da će nam ovaj rekord dati dodatni vjetar u leđa za ponovo brojanje glasova za predsjednika RS-a”, dodao je gospodin Niz.

Iz CIK-a se nadaju da bi u narednom periodu mogli oboriti i novi rekord koji je trenutno 102 prebrojana glasa za jedan dan.