Veliki broj građana Bosne i Hercegovine ostao je zabezeknut i neugodno iznenađen kada su informisani o povećanju cijena voća i povrća na pijacama diljem države. Ono što je građanima ostalo nepoznanica jeste razlog koji stoji iza enormnog povećanja cijena prehrambenih proizvoda, ali budući da takve trivijalnosti poput razloga povećanja cijene hrane nikada nisu zanimale stanovnike ovog podneblja, interesantnija vijest od te koja je zaista proizvela veliki broj reakcija na Balkanu, jeste ta da popularni brend Channel otkupljuje paprike sa sarajevske pijace Markale, te iste brendira i preprodaje diljem Balkana i svijeta.

“Mi smo poznati kao brend koji uvijek pomjera granice svojih proizvoda i koji svake godine na tržište plasira ogroman broj izuzetno kvalitetnih predmeta koji mogu, ali ne moraju biti odjeća. Kada smo saznali cijene paprika koje su zastupljene na pijacama u Bosni i Hercegovini jednostavno smo morali da provjerimo iz kog razloga su cijene takve kakve jesu i da li je zaista to što se nudi u sklopu jedne paprike vrijedno cijene koja je dodijeljena. Moram vam priznati da nam prodaja naših, brendiranih Channel paprika u svijetu ide kao luda. Dakle u prvih deset dana koliko ih šaljemo posvuda zaradili smo milione i milione čistog profita, jer generalno to je zaista postao trend na Instagramu i Facebooku. Svi žele da se uslikaju s paprikom, pored paprike ili da paprika bude u nekom instagramskom okruženju. Da vam iskreno kažem nisam znao da ljudi vole toliko da jedu paprike, ali izgleda da sam pogriješio” – izjavio je za naš portal Mark Fabulozni, PR kompanije Channel.

Predstavnici brenda Channel, budući da su impresionirani prodajom paprika s etiketom, planiraju da uskoro od dobavljača iz BiH počnu nabavljati i druge vrste voća i povrća koje raste na području Bosne i Hercegovine.