Nakon što je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović prošle sedmice ugostio najbolje studente u Bosni i Hercegovini u svom kabinetu kako bi im tapšanjem po ramenu čestitao na njihovom trudu i zalaganju, mnogobrojni stanovnici države prisjetili su se da Džaferović zapravo postoji i da obnaša jako bitnu funkciju.

“Joj ako ćete najiskrenije ja sam totalno zaboravila da je nama Šefik zapravo član Predsjedništva. Nešto ja kontam uvijek da je Bakir Izetbegović još uvijek predsjednik i nekako mi je on taj koji po automatizmu padne na pamet kao asocijacija na bošnjačkog člana Predsjedništva. Kad su me pozvali iz Kabineta prvo sam se spremila za dolazak kod Bakira na sastanak, a onda kada sam ušla u kancelariju, tek tad sam se podsjetila da je Šefik zapravo taj funkcioner koji predstavlja Bošnjake. Malo mi je neugodno bilo jer ono nisam znala ni ko me zvao i baš sam se mogla provaliti, a još me čovjek zove kao jednu od najboljih studentica BIH, sreća, kažem vam, da se ne blamiram. Lijepo je što nas je podsjetio stvarno da je predsjednik” – izjavila je za naš portal Emira Knjiga, jedna od najboljih studentica u Bosni i Hercegovini.

Džaferović je ovim velikim političkim potezom uspio da podsjeti široke narodne mase u Bosni i Hercegovini da je on predstavnik Bošnjaka ali i da generalno postoji na političkoj sceni.

Joj jeste, to je onaj što se slikao za Klix s onom djecom silnom, pametnom, ja sam totalno zaboravio na njega. Lijepo od njega, baš lijepo od njega” – izjavio je kratko za naš portal pomoćnik savjetnika pomoćnika sekretara Predsjedništva.