Reprezentacija Portugala prethodnih nekoliko dana boravila je u Zenici gdje je sinoć lako savladala reprezentaciju BiH. Centrotrans je imao tu čast da u svojim autobusima vozi reprezentativce Potrugala od hotela do stadiona što je izazvalo veliku pažnju građana. Centrotrans je nakon odlaska reprezentativaca Portugala iz BiH objavio da prodaje mjesto iz autobusa na kojem je sjedio Ronaldo.

“Sve i svašta smo prevozili, ali ovako nešto još nismo nikad vidjeli. Toliko ljudi se skupilo da barem na sekundu uživo vidi Ronalda i ekipu da mi jednostavno nismo mogli vjerovati svojim očima. Kako bi malo zaradili onako sa strane, a jednog građanina usrećili mi smo odlučili prodati mjesto u autobusu gdje je sjedio Ronaldo. Već smo izdvojiti to mjesto i stavili ga u vakum kako se miris Ronalda ne bi izgubio. On je tu sjedio i nakon utakmice dok je bio znojan pa sjedište ima posebnu aromu, a priča se da je jednom i prdnuo”, rekao je Tarik Konverzija, stručnjak za prodaju u Centrotransu.

Iz Centrotransa su poručili da će se sjedište prodavati na OLX-u po principu ko više ponudi.

“U saradnji sa OLX-om napravit ćemo jednu malu aukciju, a pravo učešća će imati svi koji to žele. Očekujemo da će sjedište doseći cijenu od nekih desetak hiljada eura što je i više nego jeftino za jedan ovakav predmet. Mi da smo to odlučili prodati u nekoj stranoj zemlji zaradili bi i mnogo više, ali mi ipak hoćemo da usrećimo nekoga od naših građana. Aukcije će početi za koji dan, a budući vjesnik sjedišta će morati po njega doći u Sarajevo. Također, volio bih napomenuti da ne primamo bili kakve zamjene za nešto sa vašeg profila uz nadoplatu”, dodali su iz Centrotransa.