Novim zakonom političari više neće moći obnašati po dvije ili više funkcija unutar različitih nivoa vlasti. Iako je član vlasti koja je forsirala da se ovakav zakon uvede, Aljoša Čampara će morati danas odlučiti koju poziciju da zadrži.

“Moram priznati da je za mene ovo jedno veliko iskušenje i da se osjećam čudno. Drago mi je da sam dio vlasti koja je odlučila da podrži ovakav zakon ali opet s druge strane se odričem lične komocije. Moram priznati da sam malo podijeljenog osjećaja unutar sebe i da ne znam šta da mislim. Ali zakon je takav i ja sada moram skontati koju od ovih pozicija želim da zadržim a koje se moram odreći”, rekao je Čampara.

Dodaje da i povrh toga što mu se narušava finansijski integritet je spreman pratiti svog šefa Dinu Konakovića u realizaciji izgradnje boljeg društva u Bosni i Hercegovini.

“Neka niko ne pomisli da ovim činom imam nešto protiv Dine, to je moj drug koji me pripazio kada sam napustio SDA kao niko i to mu neću nikada zaboraviti. Pa svi moramo podnijeti neku žrtvu za opšte dobro očigledno i spreman sam na to. Danas ću do kraja dana da vidim na kojoj poziciji ostajem pa ću javnost informisati o tome. Neka me jednog dana pamte koliko sam volio Bosnu i Hercegovinu zato što sam se zbog njene bolje budućnosti odrekao jedne preozbiljne plate”, dodaje heroj Čampara.

Čampara nije jedini koji će morati da se opredijeli za jednu poziciju, a novim zakonom bi se moglo otvoriti mnogo pozicija za mlade i perspektivne političare koji čekaju svoju priliku.