“Čednost i čistoća predstavljaju osnovni stub egzistencije pripadnice ženskog spola, a himen i njegova netaknutost su pravi pokazatelj karaktera te iste osobe! No, živ čovjek pogriješi, a kamo li žena, pa se dogodi da prije braka neko ipak dotakne blago žene i tu nastane problem. Problem koji savremena medicina brzo i lako rješava!” navodi se u saopštenju privatnih klinika u BiH koje se bave brisanjem seksualne historije. 

Kako su nam otkrili u jednoj od privatnih klinika uglavnom je riječ o djevojkama od 18 do 25 godina starosti, ali se dešavalo da himenoplastika bude urađena i djevojčici od 15, ali i ženi o 35 godina. Razlozi su emotivne prirode, a glavni motiv je želja da se u novoj emotivnoj vezi u potpunosti ostvari, te da se prevaziđe raniji osjećaj krivice i grešnosti.

Tzv. himenoplastiku pojedine pripadnice ljepšeg spola rade i više puta. Kako su nam otkrile u razgovoru, budući da je taj prvi put probijanja neprobojne kožice, ugodan, krvav i uvijek lijep za sjećanje, one žele često da ga više puta ponove sa svojim partnerima / muževima. Često se zna dogoditi da pripadnice ljepšeg spola svojim muževima za raznorazne prigode poklanjaju ovakve krasne poklone i ostavljaju ih bez daha.

Doktori u privatnim klinikama su u posljednjih nekoliko godina, zbog navale pacijentica, uveli praksu da je svaka 4. Himenoplastika besplatna.

“Udaja djevojaka je prioritet, a ko smo mi da im stojimo na putu ka sreći,” poručuju iz Klinike za sisu, dupe i himen iz Sarajeva.