Sukob koji je počeo sinoć, a u omjeru je ratova koji su vođeni u antičkom Rimu i Hunskoj invaziji na Evropu, iz sata u sat poprima sve šire razmjere. Naime, odnos koji je u najmanju ruku izgledao saveznički, naglo je izbio između Jale i Bube na jednoj strani i Jelene Karleuše na drugoj. Ovaj Blitzkrieg od strane Imperije, zasigurno je zadao težak udarac JK alijansi, koja nije očekivala ovakav napad. Naši reporteri se nalaze na svim društvenim mrežama, te nas informišu o svakom koraku zaraćenih strana.

“Gotovo milion ljudi je mobilisano preko noći, te na svoje uniforme prišilo logo Imperija produkcije, s ciljem odbrane Jale i Bube. Iako se sukob nije nazirao, sinoć smo eto saznali da je sve eskiviralo kada je JK strana zablokirala Jalu i ostatak kompanije na društvenim mrežama. To druga strana nije mogla da trpi, te su krenuli u napad kakvo čovječanstvo nije vidjelo od II svjetskog rata. JK iako organizovana, nije očekivala milionski desant jedinica Imperije na svojim društvenim profilima”, izvještava Samir Enter, naš dopisnik s Twitter ratišta.

Situacija ni na Instagramu nije ništa bolja, obzirom da su elitne trupe Imperije pod nazivom “Mala Lomi” i #nekadaarmijaniještojejedanbrat”, izvršile desant i zauzele gotovo većinu profila.

Oko 80% profila su zauzeli. JK trupe se još uvijek bore na fotkama od prije tri godine s ljetovanja i pružaju žestok otpor, ali bez neke skorije pomoći neće uspjeti trajno zadržati ove položaje. S druge strane, JK alijansa je hitrim hakerskim napadom zauzela njihov YouTube kanal, koji je možda i srce njihove komande, te znatno ugrozile komunikaciju na frontu i propagandnu podršku. Na Facebooku je situacija poprilično izjednačena, vode se frontalne borbe ali nema napredovanja ni sa jedne strane. Prema nezvaničnim statistikama, do sada je oko 580 000 izgubilo svoje profile, njih oko 200.000 je palo u ban, a oko milion je ranjenih s lakšim ili težim oštećenjima profilne i cover slike. Rat kakav nismo vidjeli decenijama postaje sve gori, a svijet i Međunarodna zajednica ne čine ništa po tom pitanju”, javlja Marko CTRL+ALT s ratišta na Instagramu.

JK Alijansu su odlučili podržati MC Stojan, koji je poslao četiri teške i tri lake brigade na Instagram, Zoka Bosanac s dvije zračne eskadrile na Facebook te Aca Lukas koji je poslao paravojnu brigadu na Twitter. S druge strane, Severina je poslala mornaričku podršku na stranu Imperije, dok su s boka napali Milan Stanković i Maya Berović s ukupno 12 brigada.