Brisel je još jednom dao svoju nesebičnu podršku našoj zemlji za ulazak u EU. Iako BiH nema nikakve konkretne koristi od toga u našoj zemlji se stvori velika euforija, a Brisel je danas uspio oboriti i svjetski rekord u davanje podrške našoj zemlji za ulazak u EU.

“Mi stvarno volimo BiH i želimo je vidjeti ovdje u EU. Nije nam lako gledati kako je neki hoće uništiti i razoriti iznutra. Ipak koliko god mi željeli BiH u EU ne pitamo se samo mi, ima tu još država koje moraju dati svoju suglasnost. Kako i u prethodnih nekoliko godina BiH ima našu nesebičnu podršku na svom putu u EU. Mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da se ulazak BiH u EU desi što prije. Znamo da građani BiH prate šta se dešava u Briselu i da se uvijek obraduju kada im damo podršku”, rekao je Jürgen Hadžisalihović, Šef tima za davanje podrške BiH za ulazak u EU iz Brisela.

Ministar vanjskih poslova naše zemlje prvi je čestitao Briselu na obaranju ovog rekorada.

“Brisel nas voli, a to su sada i nedvojbeno dokazali. Obaranje svjetskog rekorda u davanju podrške jednoj zemlji nije mala stvar i ja im sada ovom prilikom čestitam na uspješnom obaranju rekorda. Iako nam njihova podrška ne donosi ništa konkretno ipak nam znači i daje nam dodatni vjetar u leđa kada je put BiH u EU u pitanju. Mi ćemo se nastaviti boriti, a uz ovakvu podršku Brisela vjerujem da ćemo se dokopati te famozne EU vrlo brzo”, rekao je Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH.