Nakon što je grupa ljudi snimljena na događaju gdje su za Badnje veče pred pravoslavni Božić pravili dernek na kojem su pjevali četničke pjesme u Srebrenici, iz Sarajeva stigle salve reakcija.

Naime, kako smo saznali Bošnjaci u Sarajevu su se baš, baš nasekirali, ali ono pravo su se nasekirali. Saznajemo da je koncentracija sekiracije tolika da se na većini mjesta za pušenje nargile prodaju po dvije šiše umjesto jedne.

“Meni je ušla jedna ekipa koja inače puši dvije šiše. Sjeli su, vidno potreseni, ali kontam, možda je loš dan na poslu, možda su pali neki ispit, ne znam vala ni šta rade u životu. Helem, pitam ja njih je li standardno da donesem jednu dinju, jednu mentu. Kažu oni da poduplam. Ja sam pitao šta da poduplam. Oni kažu obje po dva puta. Tu sam ja već pomislio da su dobili na kladari, ali mi nije bilo jasno što su onda onako smrknuti. Opet kontam, možda su dobili stoju, a pali milju. Donesem ja šiše i šutim. Poslije sam malo bacio uho za njihov sto i onda skont’o da se oni sekiraju zbog dešavanja u Srebrenici, pa da su zbog stresa naručili duple šiše od onog što inače naručuju”, rekao nam je Amil Žar, jedan od sarajevskih šiša majstora.

Iz vrha Stranke demokratske akcije (SDA), ali ni pro bosanskih stranaka se nisu oglasili da ne bi talasali i kvarili dobro raspoloženje među političkim strankama, koje su, s izuzetkom Parlamenta i Vlade FBiH, na korak da sve bude uredu.

Iz Kantona Sarajevo su naglasili da će ovih dana pokušati naći novca u budžetu za subvencioniranje dodatnih šiša, kako bi se Bošnjaci u Sarajevu malo smirili i manje se sekirali oko Srebrenice.