Pandemija koronavirusa je natjerala građane da kupuju zalihe namirnica u enormno velikim količinama. Pored kupovine hrane i sredstava za higijenu, naši građani masovno kupuju i građevinski materijal, kako bi se osigurali za nadolazeću sezonu radova. Vahid iz Tešnja jedan je od onih koji se spremio adekvatno za nove radne pobjede.

“Pazite, ja sam nakupovao svega! Iako sam moler, ja sam kupio i materijale za obradu i lakiranje drveta, kupio sam cement i mješalicu kako bi mogao zidati kuće te sredstva za presvlačenje fasada. Zeza mene raja moja po Tešnju, koliko sam izolir trake kupio hoću li porodičnu kuću prelijepiti trakom, toliko sam je uzeo. Ovo kako je ovaj virus zavladao svi se prepali nešto, a ja nešto kontam, bolje da ugrabim ovu šansu i spremim se za novu radnu sezonu. Proći će i ovaj jad, a stanovništvo će morati renovirati svoje domove. Ima da Vahid ubije pare ove sezone. Neće mene neka mala baja spriječiti da razvijam posao, pa je l”, kaže Vahid iz Tešnja.

Domaći radnici pored toga što se pripremaju za sezonu u našoj zemlji, planiraju i poslove u zemljama Centralne i Zapadne Evrope, obzirom da će sada rasti cijena i na stranom tržištu.

“Moji haveri i ja radimo u tandemu, a sad kako je ovaj cirkus zavladao, ima da preuzmemo tržište rada u Njemačkoj i Austriji. Možda malo dobacimo i do Francuske, ali to kad dođe vrijeme. Švabija i Austrija su zasigurno na tapeti i radit ćemo gore. Ne samo da će nam konkurencija biti manja, jer se u ovom haosu logično niko ne priprema za život nakon pandemije. To će podići i samu cijenu naših usluga. Ima da maltamo, krečimo, zidamo i betoniramo dok nam ruke ne otpadnu. Namak’o je Vaha materijala da sagradi pet Berlina, vjeruj šta ti kažem”, dodaje Vahid.

Prema izvještajima naših reportera, rafe s hranom su punije nego rafe s građevinskim materijalom, a građani više polažu nadu u život nakon apokalipse, a ne tokom.