Bosanac Meho Gedora, inače uposlenik u privatnoj automehaničarskoj radnji u Gračanici, od svog uposlenika dobio je išijas i dva čira za 20 godina uspješnog rada.

Njegov uposlenik Rasim Robnik je presretan što Meho radi kod njega već 20 godina i što se nije žalio na radno vrijeme od 12 sati i što nije pravio problem kad je kasnila plata četiri mjeseca, jer je morao da kupi nove felge i gume za svog Audija R8.

“Meni je Meho mnogo učinio u životu. Kad mi je bilo najteže, on je vazda bio uz mene. Kad sam morao da prodam Mercedesa, da pređem na Audija, on je plakao sa mnom, kupio mi nov motor da me utješi. Zaista je meni moj Meho više kao član porodice, nego kao uposlenik. Evo ja treću kuću pravim s radom njegovih kolega i njega. Imam jednu na četiri sprata s nekom malom okućnicom, dva dunuma i još jednu na samo tri sprata, pa sam odlučio da napravim još jednu sa četiri. Znate, brukam među ovom mojom rajom vlasnicima radnji. Oni svi imaju po četiri kuće, a ja jedini kasnim. Zato ćemo vidjeti da ovi automehaničari malo poslije posla ostanu i rade makar ove fizičke poslove… eto kol’ko ko može”, rekao Robnik.

Gospodin Gedora se zahvalio svom poslodavcu za sve što je učinio za njega, ali i na poklonima koje je dobio za 20 godina uspješnog rada, te istakao kako planira i želi da još barem 20 godina radi kod svog prijatelja i gazde.

“Hvala mu na ovom išijasu i čirevima. Dobio sam ih za dugih 20 godina. Kod nekog drugog poslodavca bih dobio sigurno tri čira i dva bajpasa. Ovako samo išijas, nije loše. Nadam se da ću i narednih 20, pa možda i 40 godina ako Bog da zdravlja, raditi kod Robnika. Danas sam mu kupio jedan poklon za 20 godina službe. Nadam se da će mu se svidjeti”, rekao je Gedora.