Damir Trčić iz Travnika imao je jutros puno razloga za zadovoljstvo pošto je proslavio deset godina od kada je postao korisnik usluga Biroa za zapošljavanje, a zaposleni u ovoj ustanovi su ga povodom jubileja nagradili ručnim satom.

Damiru je, na prigodnoj svečanosti, sat uručio lično direktor filijale u Travniku, a njemu u čast je priređen i svečani koktel.

“Damir je jedna od najpouzdanijih osoba koju poznajem. Za sve ove godine nikad nije propustio nijedan rok u kome je bio dužan da se javi našim službenicima, pohađa sve kurseve stručnog usavršavanja i u potpunosti je predan traženju posla. Deset godina on surađuje s našim zaposlenima koji za njega imaju samo riječi hvale što samo potvrđuje da ovaj sat ide u prave ruke”, rekao je na Konferenciji za novinare Goran Fusić direktor fijale u Travniku.

Službenici koji su svjedoci Damirove istrajnosti i nastojanja da pronađe posao nisu štedjeli pohvale na njegov račun.

“Damirovo pregalaštvo prosto fascinira. Svakodnevno, čak i kada je bolestan, dolazi u naše prostorije, raspituje se za posao, uvijek je spreman da unaprijedi svoja znanja kako bi poboljšao svoje izglede kod potencijalnih poslodavaca. Za deset godina, koliko traje njegovo traženje posla, postali smo gotovo kao porodica, a sat, koji mu danas dodjeljujemo, je simbolični znak pažnje kojim želimo da pokažemo da nikad ne treba odustati od svojih ciljeva”, istakla je Samira Prusić, službenica koja je i predložila Damira za ovu nagradu.

U kratkom obraćanju okupljenima, slavljenik se zahvalio na svemu onome što su radnici Službe za zapošljavanje učinili za njega, osvrnuo se na prijateljski odnos koji su izgradili i naglasio da je svečanost, koja mu je upriličena, dokaz da njegov trud nije bio uzaludan.