Nakon iznimnog uspjeha filmova Težina lanaca i Težina lanaca 2, Boris Malagurski se odlučio za novi dokumentarni poduhvat. Naime, snimat će rekonstrukciju života ne-više-tako mladog, ne-više-tako-sarajevskog novinara Vuka Bačanovića.

U izjavi za naš portal, Malagurski je iskazao iznimno interesovanje za ovaj karakter, ocijenivši ga “utelovljenjem Mesije ovde na Balkanu”, i “pravim čovekom da se sa njim razgovara o neo-liberalizmu i svemu lošem što on donosi Srbiji i regiji”. Ovim potezom se Malagurski nada proširiti na tržište u BIH, koja je većinski ostala uskraćena za prisustvo njegovih filmova na festivalima, u kinima, i drugim kulturnim institucijama. “Zanima me Bosna. Posebno mesto, zaista.” , dodao je.

Malagurski se nada uskoro snimiti prve scene sa Bačanovićem, koji nažalost nije bio dostupan za naše pozive. Koncept filma ovaj mladi reditelj već ima razrađen. “Centralno zbivanje filma je Vukov pronalazak samog sebe, i njegov put do istine. Želim da problematiziram efekat okoline na osobu, te također želim da informišem ovaj dokumentarac sa isečcima iz njegovog života u jednom glavnom gradu koji nikada nije mogao da ga prihvati. Nadam se otkriti da se iza svega krije neka nesretna ljubav, neki ružan komentar… a možda se kroz istraživanje desi da zaronimo i u veće dubine”, -navodi Malagurski. On kaže da je sa Bačanovićem već razgovarao o mogućim scenarijima te da je njegov sugovornik bio vrlo rad da se osvrne na svoj život prije i poslije učestalih gostovanja na PTPC televiziji.

Pitali smo Borisa da li će snimati u Sarajevu. “Par kadrova, naravno. Nisam bio. Još nemam predstavu u šta dolazim, samo sam gledao spot od Raste koji je navodno sniman na nekoj top-lokaciji tamo. Očekujem puno nacionalizma, čuo sam da im je levica slaba. Ali vi novinari mi se činite tolerantni.” – zaključio je.

Očekuje se da će snimanje početi u martu 2017.

Sve vijesti na portalu šatro.info su satiričnog karaktera.