„Bolji život“ je jugoslovenska TV serija snimljena u produkciji Televizije Beograd koja postigla je ogromnu gledanost u bivšoj SFRJ sa svoje 82 epizode. Premijerno je emitovana u periodu od 1987. do 1991. godine, a poslije je doživjela brojne reprize.

Federalna televizija je na vanrednoj konferenciji za novinare najavila ekskluzivno 65. repriziranje ove vrhunske serije od septembra!

“Da, zaista, mislimo da je previše originalnog sadržaja i previše mi tu nešto novo snimamo. Vrijeme je da pokucamo na vrata starih asova i da malo i mi dušu odmorimo od konstantnih novina koje uvodimo u program, Od septembra najavljujemo prvo repriziranje Boljeg života u večernjem terminu, a nakon toga moguće je da ćemo početi puštati i reprize Vize za budućnost. Naravno, Vizu ne repriziramo tek 65. put ali opet kažem, ako je kvalitetno treba to da se vrti u krug”- izjavio je za naš portal PR predstavnik FTVa Emir NisamIzStranke.

Podsjećamo, serija Bolji život prati peteročlanu beogradsku porodicu Popadić (muž, žena, dva sina i kćerka). U ulozi glavnog junaka Dragiše Popadića, glave porodice Popadić, je Marko Nikolić. Njegovu suprugu Emiliju Popadić tumači Svetlana Bojković, starijeg sina Sašu igra Boris Komnenić, mlađeg – Bobu Dragan Bjelogrlić, a kćerku Violetu tumači Lidija Vukićević.

Ova vijest dovela je do ekstaze na društvenim mrežama, te su se pojavile mnogobrojne fan stranice na Facebook-u sa likom i citatima iz serije.