Bosanskohercegovačka firma Boksit Milići napravila je iskorak u svojoj radnoj organizaciji.

Naime, radnici Boksita Milići će sada dobiti kao radni uslov da moraju barem dva puta mjesečno ići na kozmetički tretman koji je organizirala njihova firma. Kako saznajemo, tretman će koštati samo 30 KM po tretmanu, tj. 60 KM za dva tretmana mjesečno.

“Nama su se žalile žene radnika, čiji je sindikat u ovoj firmi mnogo jak, da radnici dolaze kućama nikakvi, izmoreni i ružni. Stoga smo odlučili da uvedemo ovaj kozmetički tretman za njih. To će poboljšati radne uslove, jer čuli smo da je lijepo u tim kozmetičkim salonima. Ti sjedneš, a ti kozmetičari i kozmetičarke nešto letaju oko tebe, stavljaju nake kreme, pomade na lice i gdje već treba. Naravno, mi smo našim radnicima omogućili to po veoma niskim cijenama, tako da će moći uživati u tome svemu za samo 60 KM mjesečno”, rekao je Predsjednik kompanije Boksit iz Milića Rajko Dukić.

Ovim su zadovoljni i radnici, koji kažu da je dobro da će dio njihove plate da se vraća firmi, bilo da će oni koristiti tretman ili ne, te da tako njihovo preduzeće jača.

“Nisam nikad bio na tom tretmanu, ali eto vala mi je drago da ćemo imati da i ja to probam. Kod nas u Milićima nije bilo tih pomada i krema. Neka to i naplate. Valja tim radnicima i radnicama dati fine plate. Ipak će oni raditi sa svima nama. Golemo je raditi s ljudima, tu vazda nekih problema ima. Te ovaj vegetarijanac, te onaj alergičan, valja to sve popratiti. Nama je puno lakše koji radimo sa metalima. Metal vazda isti i vazda isto djeluje. Nit se žali, nit plače”, rekao je Stevo Presa, metalostrugar iz Boksita Milići.