Bisera Turković u političkim krugovima širom svijeta poznatija kao kraljica donacija, danas je objavila će BiH ovu zimu dočekati spremna. Kako kaže ona je svim zemljama svijeta poslala poziv da doniraju lopate za čišćenje snijega Bosni i Hercegovini. U sljedećih nekoliko dana očekuju se odgovori, a u pripremi je i svečani doček doniranih lopata. Iako je prošlih par mjeseci gospođa Turković bila stala sa traženjem i dobivanjem donacija ovim potezom je pokazala da ipak misli na građana BiH.

“Svake godine kad padne snijeg službe koje su zadužene za čišćenje kažu da ih je iznenadio. Ove godine to neće biti tako jer sam ja mislila malo unaprijed. Težila sam tu donaciju i očekujemo da će u BiH doći veliki broj lopara za čišćenje snijega koje će biti raspoređene po entitetima. Nadam se da će ova donacije puno pomoći da se riješi problem snijega u BiH”, rekla je Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH.

Nakon ove najave donacija za zimu, gospođa Turković odgovorila je i na prozivanje da u zadnje vrijeme nema donacija i da je zaboravila na svoj narod.

“Kako tako nešto možete samo i pomisliti. Ja nikad neću ostaviti svoj narod na cjedilu. Naravno da aktivno radim svaki dan na nekim donacijama samo što to ne izlazi u javnost. Povremeno kad budem sigurna da će neka donacija doći u BiH onda to kažem i obradujem naše građane. Evo sad ću vam reći da je u pripremi još nekoliko velikih donacija u bliskoj budućnosti”, dodala je gospođa Turković.