Kraljica donacija i svojevremena ministrica vanjskih poslova naše zemlje, Bisera Turković nakon dužeg vremena pojavila se u medijima. Razlog njenog pojavljivanja je proslava dvije godine od zadnje dogovorene donacije za BiH. Gospođa Turković ovu obljetnicu odlučila je proslaviti uz prisustvo medije i sa njima podijeliti neke lijepe trenutke njene vladavine.

“Moj život dok sa bila ministrica je stvarno bio jako lijep. Putovala sam i uživala u egzotičnim krajevima. Uvijek nađem tamo nekog crnca, slikam se sa njim i kažem da je to neki ugledni političar pa da moje putovanje dobije i službenu dimenziju. Kada sam bila na vrhuncu svojih putovanja došla je korona i sve se zatvorilo, ali onda sam se ja okrenula traženju donacija i vrlo brzo postala kraljica donacija ne samo u BiH nego i u svijetu. Sada kada pogledam iza sebe bilo je to baš divno vrijeme”, rekla je Bisera Turković, bivša ministrica vanjskih poslova naše zemlje.

Gospođa Turković prisjetila se i svoje zadnje donacije, ali i kritikovala trenutnog ministra vanjskih poslova naše zemlje.

“Bilo je to tačno prije dvije godine i stvarno mi je bilo drago kada sam uspjela dogovoriti tu donaciju. Mislim da su vakcine bile u pitanju koje su kasnije propale jer se nisu iskoristile, ali šta je tu je. Ja sam njih obezbijedila, a za kasnije me nije briga. Moram i da malo iskritikujem gospodina Konakovića ovom prilikom jer koliko sam vidjela on na svojim putovanjima održava samo službene sastanke, a nikad se nimalo ne opusti i to mu nikako nije dobro za koncentraciju. Ja kada sam išla na Maldive recimo uvijek sam sebi uzimala desetak dana da se naviknem i pripremim za teške sastanke”, dodala je Bisera Turković.