Ministrica vanjskih poslova BiH i kraljica donacija Bisera Turković još jednom je pokazala da joj ova titula nije uzalud dodijeljena. Gospođa Turković dogovorila je novu donaciju koja će dobro doći BiH. Bliži nam se zima, a sa njom i snježne radosti. Ministrica Turković dogovorila je donaciju snijega za BiH planine. Ovim potezom gospođa Turković ne želi ništa prepustiti slučaju. Ukoliko snijeg ne padne u BiH ove godine imamo alternativu u vidu ove donacije.

“Ja sam se dogovorila sa ovim zemljama što uvijek imaju snijega da u slučaju potrebe pošalju i nama malo. Vidite nama puno toga u zemlji zavisi hoće li snijeg padati ili neće. Ja sam odlučila da se ove zime nećemo kockati sa time i dogovorila ovu donaciju. Zimska turistička sezona nam puno doprinosi cjelokupnoj ekonomiji. Zahvaljujem se svim državama koje su nam izašle u susret i odvojile izvjesnu količinu snijega koji nam mogu donirati”, rekla je Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH.

Građani pozdravljaju ovu donaciju i nadaju se da gospođa Turković neće stati samo na ovome. Pitali smo gospođu Turković koji su sljedeći potezi kada su donacije u pitanju.

“Sad kad sigurno imamo snijega trebamo se okrenuti drugim stvarima koje će nam pomoći da iskoristimo taj snijeg. Evo recimo trenutno radim na donaciji sanki koje će biti dostupne građanima kako bi što bolje mogli uživati u snijegu. Naravno tu nije kraj, ali za sada ne bih još otkrivala šta sve spremam. Nadam se da će građani ove zime moći uživati u našim planinama”, dodala je gospođa Turković.