Juče je počela 70. po redu  korida u Čevljanskoj dolini, a očekuje se da će koridu posjetiti oko  50 hiljada ljudi koji će imati priliku zabaviti se uz čevljanske bećare i frajle. Organizatori su najavili širok dijapazon zabave kao što je sisanje motke od 10 metara,  čačkanje bikova nožem,  okretanje janjetine rukama, te brojni nastupi kulturno-umjetničkih društava.

Nakon samog početka koride došlo je do nesuglasica između nekoliko bikova i organizatora, koji navode da su organizatori  obećali da će za vrijeme koride  Stoja održati svoj koncert, međutim ona se nije pojavila.

„Ne znam šta im nije jasno, lijepo smo se dogovorili još prije par mjeseci, da će Stoja uveličati naše borbe, koje svakako održavamo zbog ljudi, a ne zbog nas samih. Organizatori ne razumiju da muzika mora ići sve dok se mi nabadamo, inače naš moral i volja će značajno opasti, a to će se odraziti kao dosadna i  čista borba. Ne bude li stoja u eteru, neće ni bikovi.”, rekao je za Šatro info, viceprvak Jablan.

„Čevljanska korida je temelj bosanskohercegovačkog kulturnog miljea, a bikovi su naša blažena djeca. Iz godine u godinu sve više osjećam kako sam dio nečega većeg od sebe,a  to je tradicija kroz koju već godinama teče bikovska krv.  Sve u svemu, mi ćemo se potruditi da uvažimo zahtjev bikova, već smo kontaktirali poznatu pjevačicu  koju čekaju ne samo bikovi, nego i desetine hijada ljudi“ izjavio je za Šatro info predsjednik organizacionog odbora Čevljanske koride Besim Gljiva.