Bosna i Hercegovina se odlučila na put autodestrukcije, obzirom da se pjevač Halid Muslimović dobrovoljno prijavio da je predstavlja na Eurosongu. Čelnici naše zemlje su odmah krenuli u proces odricanja državnosti nakon objave ove informacije.

“Svi znaju koliki sam patriota i koliko mi znači domovina. Dao sam najbolje godine života za nju, svoju krv, zdravlje, prijatelje sam pogubio i branio je od raznih neprijatelja. Ali ovo poniženje koje je Bosna i Hercegovina dobila danas je zaista neviđena katastrofa. Koliko moramo nisko spasti da se jedan Halid Muslimović prijavljuje da nas dobrovoljno predstavlja na Eurosongu, to je zaista za medalju”, ističe član Predsjedništva BiH, Željko Komšić.

Komšić je pozvao sve patriote da kroz peticiju istaknu svoje mišljenje, iako ih sve savjetuje da se BiH odrekne svoje državnosti i da nakon ove sramote nema nazad.

“Objektivno ovo je anuliranje svega onoga za što smo se borili. Da nas neko ovako ponizi to nema smisla zaista. Bolje da ne postojimo nego da imamo ovakve ambasadore po svijetu. Mislim da će većina boračkih organizacija shvatiti poruku koju sam im poslao i da neće pristati na ovu vrstu poniženja. Radije će izbrisati sami svoju domovinu nego dopustiti da je ovakvi likovi predstavljaju bilo gdje. Bolje autodestrukcija nego sramota”, dodao je Komšić.

Prijedlog kandidature Halida Muslimovića za Eurosong patriote stavljaju iznad agresije po pitanju katastrofe koja je zadesila našu zemlju, jer kako navode protiv ovakvog poniženja nema samoodbrane.