Fadil Novalić, premijer FBIH, danas je za naš portal izjavio kako se cijela država obavezala da će uz svaki kupljeni Mercedes poklanjati kutiju OB tampona za žene.

“Mi mislimo na svoje žene, one su ugrožena kategorija društva. Znam i da sigurno mnogi muževi vole da su im žene situirane i da se ne moraju brinuti ni oko čega van kuće. Isto tako razumijemo da naša ekonomija nije najbolja i da je nekada teško odvojiti par maraka za neke dodatne troškove. Zato svako ko kupi Mercedes u sljedećih tri godine na poklon dobija kutijcu tampona. Za supruge. To naravno ne znači da ohrabrujemo žene da menstruiraju, tojest, da nemaju djecu. Ali bolje prvo kupiti auto pa onda djeca, svakako.” – objasnio je u izjavi za medije.

Ova akcija je nastala nakon što su u BiH greškom dopremljene veće količine tampona nego naručene, jer je Republika Hrvatska tiho proslijedila svoju pošiljku u nadi da će nedostatak tampona na policama tržnih centara dodatno ohrabriti žene na akt rađanja, o kojem se u toj državi žustro raspravlja posljednjih par mjeseci.