Naša zemlja danas je postala vlasnica prvog privatnog centra za edukaciju uhljeba. Iako je apsurd da je država postala vlasnik privatnog centra ova institucije već sada je stekla veliku popularnost naročito među mlađim generacijama.

“Tržište rada se iz godine u godinu mijenja, a naš školski sistem već godinama stoji na mjestu. Zanimanja nam izumiru, a dolaze neke nova. Mi smo to prepoznali i otvorili prvi privatni državni centar za edukaciju uhljeba. Mnogi mladi već od najranije dobi iskazuju svoju želju da postanu uhljebi, ali se do sada nisu imali gdje školovati za to. Sada je to moguće i to u nekoliko bh. gradova. Svaka mlada osoba sada može ostvariti svoj san i postati uhljeb. Da ne bude da radimo sve za mlade naš centar će vršiti i prekvalifikacije pa tako dati i nešto starijim šansu da uče i promijene svoj život iz korijena”, Gordan Diploma, direktor centra za edukaciju uhljeba.

Stručnjaci koji su pomogli u otvarenju ovog centra za naš portal objasnili su kako to da centra može biti i državni i privatni.

“Centar je otvorila država, a obzirom da se tu školuju uhljebi kao primjer polaznicima mi smo odmah tu uhljebili svog direktora i prepisali mu centar. To je jedan dobar primjer uhljebljenja kojim ćemo težiti da naučimo i mlađe generacije. Mi ćemo se truditi da ima više ovakvih primjera i da naši polaznici savladaju sve metoda i vrste uhljebljenja. Nadam se da je sada svima malo jasnije kako je naš centar privatni i državni u isto vrijeme”, rekao je Amir Pečat, savjetnik pri otvaranju centra za edukaciju uhljeba.