Naša zemlja danas je zvanično počela sa rasprodajom državne imovine. Razlog za ovakvu radikalnu odluku BiH je ni manje ni više nego Milorad Dodik koji je već uveliko pokrenuo prisvajanja državne imovine entitetu RS. Sva državna imovina će se prodavati putem aukcija, a pravo učeća imaju svi punoljetni građani širom svijeta.

“Vidimo da od Ustavnog suda BiH nema ništa, vlasti šute, a RS i Milorad Dodik su na dobrom putu da nam uzmu pola države. Da se to ne bi desilo mi ćemo sada krenuti u rasprodavanje državne imovine. Putem aukcija prodajemo šume, rijeke, planine i sve ostalo što posjedujemo. Nadamo se da će odaziv biti dobar jer su cijene i više nego povoljne. Sve ćemo radije prodati nekom strancu nego gospodinu Dodiku prepustiti i to besplatno”, rekao je Amer Bagatela, šef sektora za rasprodaju državne imovine BiH.

Odmah nakon ove izjave gospodin Dodik je odlučio krenuti u kontranapad i najavio učešće SNSD-a na ovim aukcijama.

“Oni stvarno više nisu normalni. Mi smo tu imovinu fino zakonski htjeli prisvojiti, ali nas oni iz Sarajeva sabotiraju. Ovako hoće nekim nepoznatim ljudima da to prodaju pa da ovi tu rade šta god hoće. To nećemo nikako dozvoliti i zato ovim putem najavljujem naše učešće na toj aukciji. Mi kao članovi SNSD-a ćemo skupiti sve novce što imamo, a to vjerujete mi nije malo, pa ćemo se nadmetati za bh. šume recimo ili dionicu rijeke Drine. Ne mogu nas nikako prevariti i mi ćemo kupiti svoju imovinu”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS-.a.