Naša zemlja od danas je vlasnica još jednog svjetskog rekorda. Naime, naša zemlja oborila je svjetski rekord u želji da se pridruži EU i na taj način postala prva vlasnica ovog jedinstvenog rekorda. U obaranju ovog rekorda učestvovali su svi od političara preko običnih građana, a naš portal zabilježio je neke od reakcija na ovaj veliki uspjeh naše zemlje.

“Pa šta da kažem? Ja sam jednostavno presretan što su ljudi prepoznali našu želju i to odlučili proglasiti svjetskim rekordom. Stvarno nam je ulazak u EU prioritet i mi imamo ogromnu želju iako ne radimo puno da ostvarimo tu želju. Međutim, sada smo svjetski rekorderi i nadam se da će EU imati sluha za to. Voljeli bi da nas prime što prije, ali oni hoće da mi prvo ispunimo neke uslove što je trenutno nemoguće. Mi imamo ogromnu želju što smo ovim rekordom i dokazali, a sada je red na EU”, rekao je Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova naše zemlje.

Građani BiH također su oduševljeni ovim velikim uspjehom naše zemlje na putu ka EU.

“Stvarno svaka nama čast svima da smo uspjeli uraditi ovako jednu veliku stvar. Mi smo svoju želju dokazali i sada EU treba još samo da nas primi u članstvo. Mislim da je to jedini realna potez koji EU sada može da uradi. Stavili su ispred nas te neke uslove koje mi nema šanse da ispunimo u ovom stoljeću tako da se nadam da će nam samo želje biti dovoljna da uđemo u sastav EU”, rekao je Josip Optimistić iz Mostara.