BiH ozbiljno je odlučila stati na stranu Palestine nakon sukoba sa Izraelom. BiH u znak podrške Palestini najavila je uvoz novih sto hiljada zastava ove zemlje koje će se u svakoj prilici isticati. Naša zemlja na ovaj način postaje jedna od zemalja koja pruža najveću podršku Palestini u ovom sukobu.

“Svi znaju da smo mi uz Palestinu i da se naše mišljenje nikada neće promijeniti. Istina je da Dodik i njemu slični preferiraju Izrael, ali oni su u manjini. Ne znamo kako bi više dali podršku toj zemlji jer realno nekih novčanih resursa i nemamo, a ni vojno nismo baš nešto za poželjeti. Zbog toga smo mi odlučili fino kupiti sto hiljada novih zastava Palestine koje ćemo poslije preprodati građanima, a oni će ih isticati na javnim mjestima. Mislim da je ovo pravi potez podrške koji svaka zemlja može poželjeti”, rekao Almir Nožica, šef tima za podršku Palestini u BiH.

Gospodin Nožica kao vid dodatne podrške najavio je da će nekoliko uvezenih zastava biti građanima dostupno besplatno.

“Imat ćemo akcije u kojima će građani besplatno moći dobiti zastavu Palestine. Zastave su kvalitetne i velike tako da građani imaju brigu oko toga. Zastave ćemo prodavati po promotivnim cijenama, a neke ćemo davati i besplatno što je za svaku pohvalu morate priznati. Građani koji kupe ili dobiju ovu zastavu obvezuju se također da će isticati zastavu Palestine na svim javnim skupovima pa čak i da će je staviti na prozor svog stana kako bi bila što vidljivija. Mislim da će narod Palestine dobiti novu snagu jednom kada slike njihovih zastava iz BiH obiđu svijet”, dodao je gospodin Nožica.