Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković, do sada je putem donacija obezbijedila preko 140.000 vakcina za naše građane. Kao najefikasniji alat u borbi protiv pandemije, naša zemlja je odlučila klonirati gospođu Turković u nekoliko primjeraka.

“Trenutno radimo DNK analizu, iz koje ćemo izvući dovoljno materijala za početak kloniranja. Planiramo uraditi ukupno pet klonova, za koje će nam trebati oko dvije sedmice vremena. Sve klonove ćemo dalje slati po svijetu, s obzirom na to da radimo sa sofisticiranom tehnologijom, kojom automatski svu memoriju i pamet osobe prebacimo u klon. Tako da će oni moći odmah krenuti na teren bez problema”, kaže Nurija Klonerac, šef tima za kloniranje Bisere Turković.

Kada klonovi budu završeni, Ministarstvo vanjskih poslova će zakazivati šest posjeta dnevno, kako bi klonove poslali na sve strane svijeta.

“Sama Bisera je prikupila oko 140.000 vakcina. Kada njih šest pošaljemo u isto vrijeme u različite zemlje, dobijat ćemo toliko veliki broj donacija, da uopće neće biti potrebno kupovati vakcine. Ovim tempom rada bi mogli prestići Srbiju za svega nekoliko sedmica, jer oni ne mogu naručiti vakcina, koliko klonovi mogu prikupiti u sklopu donacija na terenu”, dodao je Klonerac.