Naša reprezentacija večeras igra utakmicu protiv Armenije, prva u nizu za kvalifikacije na Euro 2020. Iz Nogometnog Saveza poručuju da ova utakmica ulazi u historiju kao prva nehistorijska utakmica u historiji reprezentacije.

“Nema potrebe da se uopće prati večerašnji meč, jer objektivno nema razloga. Novim pravilima koje je UEFA postavila, ovaj meč ne da nema potrebe, već je nebitan skroz. Šanse za pobjedu su nam 85%, tri boda su gotovo zagarantovana, tako da nema prostora za hype i paniku. Savjetujemo navijače da subotu iskoriste u druge svrhe. Mi se osjećamo čudno da igramo takvu jednu utakmicu koja nije historijska, tako da i pored velikih šansi za pobjedu, nismo sigurni kakav će rezultat biti, jer do sad su sve bile historijske utakmice”, ističe Ramiz Zastavica, ispred Nogometnog saveza BiH.

BH Fanaticosi su najavili po prvi put svoj nedolazak na utakmicu, te kažu da štede pare za naredne mečeve.

“Mi smo poslali dopise svim svojim filijalama u dijaspori da neće biti organizovanih odlazaka na tekmu. Nek štede pare za neke bitnije i zanimljivije mečeve. Nema potrebe da palimo baklje i nabijamo kazne Nogometnom savezu BiH na ovako nebitnoj utakmici. Noćas fino ganjajte neku diskoteku, kućni dernek, a ako baš nemate šta drugo raditi, pogledajte utakmicu”, rekao je Nidal Zmaj, vođa BHF-a za Švicarsku.

Uskoro se očekuje povratak historijskih utakmica fudbalske reprezentacije.