Nasilje nad ženama u našoj zemlji nažalost postalo je svakodnevica. Dok nadležne institucije ne rade svoj posao kako treba žene trpe razne oblike nasilja. Naša zemlja je zbog toga dobila čast i privilegiju da bude domaćin narednog Svjetskog prvenstva u nasilju nad ženama koje će se održati početkom naredne godine u nekoliko bh. gradova.

“Svjetsko prvenstvo u nasilju nad ženama je ekvivalentno Svjetskom prvenstvu u fudbalu. Velika je čast dobiti domaćinstvo i čast da se sve to organizuje. Mi ćemo se potruditi da sve bude kako treba. Već sada imamo dosta slučajeva nasilja nad ženama u kojima niko nije kažnjen tako da imamo dosta iskustva u ovom polju. Takmičenje se održava u nekoliko disciplina kao što su fizičko nasilje, psihičko nasilje i slično. Već imamo i predstavnika naše zemlje koji će na krilima publike biti veliki favorit za pobjedu”, rekao je Kerim Ameba, jedan od organizatora Svjetskog prvenstava u nasilju nad ženama u BiH.

Naš portal kontaktirao je domaćeg predstavnika koji je poručio da se nada pobjedi pred domaćom publikom.

“Ja sam već može se reći veteran u ovom polju. Nasilje nad svojom ženom sprovodim već skoro deset godine i nikad nije ni pomislila da me prijavi. Nemam nikakvih kazni niti sankcija za svo to nasilje. Sve to me stavlja na mjesto jednog od favorita za osvajanje ovog Svjetskog prvenstva u BiH, a vjerujem da će i publika biti na mojoj strani. Pozivam sve da dođu i da zajedno uživamo u nasilju nad ženama”, rekao je Nermin Pesnica, glavni favorit za osvajanja Svjetskog prvenstva u nasilju nad ženama.

Već nekoliko domaćih TV kuća otkupilo je prava na prijenos Svjetsko prvenstva u nasilju nad ženama tako da će svi ljubitelji ove discipline kojih u našoj zemlji ne manjka moći bez problema uživati.