Obilne padavine ne prestaju u našoj zemlji, ali BiH je konačno našla način kako da se riješi kiše. Kako mediji prenose naše zemlja će od sljedećeg mjeseca početi sa izvozom kiše i kišnih oblaka u EU. Ova inicijativa stigla je iz Predsjedništva BiH, a delegacije EU oduševljene su ovom idejom.

“Kiša u BiH pada već nekoliko mjeseci i nikako je se ne možemo otarasiti. Sve to nam stvara velike probleme sa kojima više ne možemo izaći na kraj. Razmišljali smo šta da radimo više sa svime time i došli do zaključka da bi najbolje bilo kišu početi izvoziti. Odlučili smo se da to bude izvoz u EU jer nam je blizu pa ni transport neće biti problem. Dobro ćemo zaraditi, a kiša nam neće više stvarati probleme kao do sada. Ubili smo dvije muhe jednim udarcem, a građanima omogućili bolji život bez straha da će pokisnuti”, rekao je Kenan Direktiva, pomoćnik šefa kabineta Bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Građani naše zemlje oduševljeni su ovom idejom koja je kako kažu jedan od najboljih u poslijeratnoj BiH.

“Kiša u našu zemlju više nije dobrodošla i to treba svima da bude jasno. Ovo je odličan potez predsjedništva jer pored toga što će BiH zaraditi od izvoza i mi ćemo se konačno malo prestati brinuti o tome da li ćemo pokisnuti ili ne. Ja kao građanin BiH potpuno podržavam ovaj potez i nadam se da će sve proći kako trebe”, rekao je Ismet Kapljica iz Sarajeva.

EU već je razvila mehanizme kojim će kišu držati u zraku sve dok ne budu imali potrebe za njom i na taj način riješila problem obilnih padavina na svojoj teritoriji.