Bosna i Hercegovina je odlučila promijeniti politiku oko kreditiranja, a dugogodišnja baza MFF-a je sada zamijenjena jednim privrednikom iz Sarajevo. Razlog tome su povoljniji uslovi koje je investitor ponudio.

“Ja sam se ponudio i stavio na raspolaganje svojoj domovini, i stojim pri tome do kraja. Želim da pomognem razvoju moje zemlje na sve načine koje mogu. Do sada sam to radio jednokratno, na manje količine i na za različite nivoe, a sada mislim da sam finansijski sposoban da dam ozbiljan kapital kako bih pomogao Bosni i Hercegovini da se izvuče iz krize. Siguran sam da je kredit kod mene bolja opcija od MMF-a, a i plus ja tu idem srcem”, naveo je Sejo Brajlović.

Špekulisalo se da je Bosni i Hercegovini potrebno oko 70 miliona KM za rješavanje akutnih problema, što je gospodin Brajlović i već stavio na raspolaganje samo se čeka odluka vlasti.

“Neka budu sigurni da će kod mene imati popust i to za 2% manje kamate nego kod njih. Evo koliko god da im Švabo da kamate, od mene je manje za navedeni iznos. Svi znaju da je Seji obraz najpreča stvar i da se s njim ne bih kockao, pa neka izvole kada god. Ja sam pare spremio, prebrojao i spreman sam da ih dam. Normalno ništa ne ide preko računa, ja sav novac držim u kešu tako da kada god zviznu, eto Seje s kombijem i da šarnemo ugovor gdje god”, dodao je Brajlović.

Pored navedenih finasijskih sredstava, Sejo će omogućiti i određene količine mesa i krompira kako bi pojačao domaću proizvodnju prehrambene industrije.